Carletta

Carletta

Carletta is een werknaam voor een maquette van een familie huis in Zuid Afrika. In 2015 is er voorzichtig een eerste begin gemaakt met foto’s en tekeningen. Het mocht niet te groot worden en in eerste instantie kwam ik op een schaal 1:100. Na wat snijwerk kwam ik er achter dat dit te klein werd voor mijn ogen en handen. Dus werd het de bekende schaal H0 (1:87) en werd de footprint 350 x 200 mm.


1:1 Constructie.

Het is een betonconstructie met aluminium ramen en kozijnen en er zit geen enkele zichtbare baksteen in verwerkt. En wordt het huis zeker één maal per twee jaar geschilderd, dus sporen van slijtage en regenwater zijn eigenlijk niet aanwezig. De woning is ingeklemd tussen de berg en de straat met een hoogte verschil van 4 á 5 meter. Het dak is van metalen golfplaat gemaakt en heeft een groene kleur die ik zelf nooit zou bedenken.


1:87 Constructie.

De basis is gemaakt van Forex en de gevelbeplating van 0,75 mm styreen. Het dak is van Auhage plaatjes en de afwerking van de kolommen en dakaansluiting van Evergreen profieltjes. De hekwerken en de ramen zijn geëtst messing van 0,3 mm. Nadat de ramen gespoten waren is er doorzichtig styreen achter geplakt wat met een polijstpapiertje mat gemaakt is om doorkijken te voorkomen. En verder zijn aan de achterzijde kleine struiken geplant (type C) en voorzien van roze blaadjes om een bougainville na te bootsen.


De kale nieuwbouw met de eerste kleurproef.

En dit is de laatste foto voor dat deze maquette naar zijn nieuwe eigenaar is gegaan.

De linker tekening is gemaakt voor de Etser en op de rechter tekening zijn alle individuele tekeningen samen gevoegd.

Reageer

comments powered by Disqus

Vergelijkbaar

Helaas! Geen vergelijkbare items gevonden.